Saturday, October 31, 2009

kenduri qurratul-ain

sabtu lepas, shakirah menjemput kami sekeluarga ke kenduri kahwin adik die...
memandangkan umi&ayah ade hal dan byk lg wedding nak pergi, so saya aje pergi ng mr.R...
keluarga saya kenal baik keluarga die, means mak bapak kitorg pun saling mengenali...
dl diorg dok SA, tapi berpindah ke Bukit Beruntung, Rawang...

ni shakirah yg sopan, kwn sekolah rendah saya...
yg buat saya excited nak pergi kenduri ni sbb shakirah kawin ngan aznan, kawan time ambik cisco kt Cosmopoint dl...
dua kawan2 saya kenal baik :) kecik je dunia ni!

qurratul ain satu2nya perempuan dlm adik beradik shakirah yg bekerja...
walaupun shakirah dan kakak nye sambung pengajian lepas SPM, tapi mereka berpendapat perempuan adalah lebih baik di rumah, jadi suri rumah...
tapi walaupun diorg dok rumah, saya salute sgt ngan diorg...
kakak die pandai jahit baju...
baju kahwin sume kakak die jahit, termasuk baju tema 1 keluarga (warna pink+ungu) termasuk laa jahitan manik yg kreatif2...
shakirah lak pandai jahit langsir, sarung kusyen serta manik & sulaman riben...
jahitannye murah dan bertaraf butik...
cdgnye sy nak jadikan shakirah wedding planner saya tp jauh sgt die kt rawang!
kesimpulannye dari bilik pengantin smpi pelamin sme diorg hias sendiri...

ni pengantin lama kalut nak tangkap gambar atas pelamin gak!
dulu kite kawin takde pelamin kan kan...

ni sy tepek gambar shakirah & nan kawin, br perasan gambar nan takde...
muka sy penat tgh pregnant...


ni lak bilik pengantin shakirah dari zero to this...
sme dihias dan dijahit oleh die, alas kusyen, alas meja...

saya tak byk tangkap gambar bilik pengantin ain sbb ade shakirah haahhaha
lgpun raina dah rasmi dl...
lupe nk tangkap hiasan atas katil, eh silap kt bumbung katil...
serius kreatif giler...

4 comments:

Hana Yusuff said...

untungnya pandai jahit sendiri. nama kakak dia apa ye?kalau tak salah, sama batch dgn kak hana dulu

awe said...

tak ingat nama kakak die, k.zura kot. a;ar kakak die batch akak, tgh pregnant anak ke-4 tu kak hana...

Hana Yusuff said...

akak baru teringat, kakak dia izanah kan?
akak terpk2.. hehe.. boleh agak dorang hira' sbb kawan sekolah rendah dan nama shakirah tu..

Hana Yusuff said...

wow dah ke 4!
lama dah tak jumpa izanah. mmg tak contact langsung lepas sekolah dulu. dah la akak kat hira' sekolah rend je.