Thursday, January 14, 2010

Menara Kuala Lumpur

sabtu lepas yang hangat, naik Bukit Nanas...
setelah dah beberapa lama memerap dalam rumah, rase lain pulak keluar rumah :) kene kuar gak walaupun tak taw nak pi mana, bosan weh, kutahankan diri aja seminggu itu...
dalam kereta baru decide pergi Menara KL... last time pergi Menara KL waktu sekolah menengah, mr.R suruh jadi tour guide serius tak ingat...

kaunter tiket... adult - RM 38(?), raina free... mahal weh!
naik Petronas Twin Tower free aje dan pemandangan lagi lawa tapi awal pagi dah kene beratur la ambil tiket...

observation deck

serius cantik atas ni, tapi banyak soalan...
awak, tu ape? ape bangunan tinggi tu? ape bangunan ade swimming pool org tgh mandi tu? ;p

ape bumbung merah ni? sampai sekarang saya tak taw :?

last2 dapat DVD (audio visual tour) oleh KRU, nampak pelancong pakai, dah nak balik baru taw itu free... dalam banyak bahasa dan penerangan tentang KL...

keluar2 aje ade mini telekomuzium, just paparkan beberapa telefon lama...

helo? raina dah pandai cakap helo taw...

kat sini ade gak Flying-Fox, saya cakap ngan mr.R, teringin sangat nak buat tapi dah lewat huhuh tak taw pulak bayaran berapa...

nampakKah ade org flying-fox?
perempuan & muda giler, belasan tahun kot... siap buat 2x tu!

ini pulak Animal Zone, masuk free bersekali tiket ke Menara KL... saya masuk beberapa langkah je dan keluar balik, geli weh keliling kite ular...

ni pun masuk free bersekali tiket ke Menara KL - F1 Simulator Zone... mr.R main ditemani awek2 cun heheh main game F1 racing, mcm PS tapi ade stereng, tekan pedal dan brek...



satu lagi dapat bersekali tiket Menara KL ialah pony ride... ingat nak naik ngan raina tapi raina menjerit2 takut tengok kuda ;p dan baru kutaw sebenarnye bawah 50 kg aje boleh naik...



view dari car-park!

wah bulan Januari ni, setiap minggu ade aktiviti, tak pernah lekat rumah... eh, bukan, kebanyakan hari minggu pun memang tak lekat kat rumah kecuali kalau mr.R kerja... leka bawa anak pergi jalan ;)

2 comments:

iman said...

best jugak sini eh. byk aktiviti. one day bleh bawak iman ni!

haWa said...

best k.seri but quite pricey... better bawa anak naik menara KLCC,lg best :)