Friday, February 5, 2010

fizah's wedding & Pengkalan Balak

minggu lepas ada Hari Keluarga Sektor Naik Pangkat pulak... hasil 2 Hari Keluarga dalam 2 minggu berturut-turut, muka saya bagaikan Chindian laks (China + Indian)... mata sepet kulit gelap, bukan sebaliknye yang memikat hati ye, mata bulat, kulit cerah... dulu memerah, skrg dah gelap lak...

ape pun, kenduri kahwin kawan seperjuangan di UKM wajib datang! tahniah fizah! beria2 fizah datang rumah hantar kad untuk bertanyakan tips2 alam rumahtangga yg berkaitan oppssss Selamat Pengantin Baru Fizah!


jumpa hayatun dan syamsiah...
sila abaikan tudungku yang senget dan raina yang masih kelaparan walaupun mama baru je suapkan makan...


terus pergi Pengkalan Balak, Melaka... alhamdulillah tak sesat atas pertolongan mr.Garmin... sampai2 terus bawa raina pergi pantai nak tengok matahari terbenam, eh first time kot raina pergi pantai... pantai Pullman Resort takleh kira... ohhh die menangis bile kaki jejak pantai... ala, anak mama ni camne nak mandi pantai, dahlah baru beli swimming suit...

*footprints* - mr.R, raina, saya

matahari yang belum berapa nak terbenam...


pagi2 dah bangun nak bersukaneka... sebelum tu, pergi pantai dulu... mulut muncongs, muka tak mandi...


saya dok tempat ni, dah lupa lak tempat ni... hotel (@ resort) bajet kecil, bayar pun RM 100 / malam... not recommended, review seperti di bawah;

bilik - lantai siap ade air bocor, cadar kotor, air-cond tak sejuk...
bilik air - sink kotor giler, dapat sabun cap May aje...
makan - bolehlah, sedap gak!
staff - baik, tolong pegangkan budak masa kite makan...
kemudahan - swimming pool kecil + tak terjaga, kettle pun takde kat bilik... sukaneka atas padang pasir sebelah resort...

anyway, gr8 to know officemates' family members & enjoy mingles around :)

2 comments:

d.O.n.A.t said...

lama x pegi pengkalan balak.. dulu selalu makan ikan bakar kat situ sbb dekat dgn rumah tp since kes ladang khinzir tu.. dah tak selera gi situ.. terus pegi umbai wpun agak jauh dari rumah..

haWa said...

what??? apasal tak ku taw? rase loya tekak sat... huhuh anway, tQ for the info!