Wednesday, February 10, 2010

kene gigit

semalam saya balik pukul 6 ptg so as usual, mr.R will fetch raina as they will charge RM 5 after 6 pm... sampai kat pintu aje, mr.R cakap, husna (bbsitter raina) cakap ade budak cium raina sampai luka dan berdarah... die cakap raina comel sangat sampai budak tu geram! ohhh taktaw ape perasaan saya waktu tu? suka sbb raina comel sangat (read: kecil), geram+marah sebab perluKah budak tu buat raina sampai macam tu sekali huhuh nak marah bbsitter pun tak boleh gak sebab die pun banyak keje nak buat...

tengok mulut raina ade kesan luka walaupun penuh kesan biskut!

pagi ni, tanya dgn husna, mane budak yg cium raina tu? die cari2 tak jumpa @memang tak nak tunjuk kot... takut mama raina mengamuk huhuh

terfikir macam manelah bile raina lebih besar? apa perlu ajar raina?
- fight balik
- cakap ngan pembuli supaya jangan buli lagi
- minta bbsitter tegur pembuli
- minta bbsitter tengok2kan raina

ikutkan saya, i will follow the 1st solution :p

4 comments:

- SueN - MrS AzharI - MaMa AfnI - said...

fight balik....good coz nnt ank kite leh belajar tuk pertahankn diri dia n nnt org x mudah buli dia.....

puanseri said...

Iman sama juga mcm raina tu masa bb. baik sesangat.kalau kena kacau, paling tak pun menangis atau mengalah. Jgn ajar dia bukan2 eh hawa. pada akak, cuba cakap dengan bb siter yg raina ni baik, jadi tolong tengokkan lebih lagi. insya'allah dia akan belajar mempertahankan diri dengan beter way.
good girl raina!

mommyneen said...

k.wa,
pasal gigit mengigit ni, dah amek gambar pun ok, at least ada bukti nak tunjuk kat babysitter nurseri tu (or owner nurseri tu) if raina kena gigit lagi (mana lah tau kan in the future).
actually, memang babysitter tu dibayar gaji utk jaga budak2 kat nurseri tu, dia busy or banyak kerja is another different story.
whatever, if dah sampai berdarah, kena buat something (it's up to u to think & take action) supaya perkara ni tak berlaku lagi.
lagipun, kita tak tahu budak yang gigit raina tu ada penyakit apa kan, penyakit yang boleh berjangkit ikut air liur & darah kan byk.kena extra careful in the future

haWa said...

suen:
baru nak reply yeye ade sokongan sekali kak seri jawab lain lak... huhu suen, geram kan?

k.seri:
raina tak menangis k.seri, die buat bodoh aje... tak peduli! die pi main bende lain... dah cakap ngan bbsitter die tapi diorg pun sibuk kan... eh, k.seri hantar iman pi nurseri?

k.hajar:
tu yg risau tu... hantar nurseri lain lak citer die... tgh pantau gak nurseri tu... kalo nurseri dulu, budak yg suke gigit ngan pukul org kene masuk babycot!