Thursday, December 3, 2009

raina kene cucuk

(ni kes baru upload gambar, so baru tulis dlm blog)
we went to Kinik Kesihatan Putrajaya for her usual check-up on 17th Nov...
nursery-mate dah cakap yg probably toddler (bukan baby lagi, emel babycenter pun dah tukar 'My Toddler This Week') mungkin akan demam utk suntikan umur 1-tahun coz agak kuat, selain dari suntikan 5-bulan...
nurse ade bagitaw suntikan ape, tapi saya tak ingat lak...
raina cool waktu kene suntik, tapi lepas tu nangis kuat giler...
takpe ye sayang, untuk kebaikan...

balik rumah terus bagi ubat demam, dan alhamdulillah raina tak demam :)

3 comments:

mommyneen said...

k.wa,
suntikan MMR at the age of 1 yr old (measles,mumps and rubella). cik neen x amek lg, suntikan kat klinik krjn cni mahal banget (around HK400,lbh krg RM200).k.jar plan buat kat msia nanti

iman said...

hawa,
kalau minat lepas ni boleh survey private hospital untuk ambil suntikan pravinar 3 kali (sebelum 2007 kat malaysia dipanggil pnumococal) dan suntikan tambahan untuk vaksin chiken pox. Banyak negara dah free suntikan pnumococal ni termasuk s'pura, thailand. ntah bila la msia nak bg free.
ini link blog iman untuk penerangan sikit2. yg lain internet banyak. http://imansofea.blogspot.com/2008/07/vaksin-chiken-pox.html

haWa said...

k.jar:
awe pun rase MMR tapi nurse tu cakap macam dah ubah vaksin... nanti haneen buat taw time makteh kawen... banyak keje k.jar nak buat ni, nasib Vios dah jual :)

k.seri:
ooo ade ye injection utk chicken pox... mak budak leh cucuk tak? awe pun tak pernah kene chicken pox ni huhuh