Tuesday, December 22, 2009

kek batik

wah saya rela tak masak daripada makanan tak habis dan membazir, alasan malas masak hahah saya lebih suka menjahit sebab lebihan kain/ kain perca boleh dibuat quilt, ahh alasan lagi :p

tapi, camne dengan roti ngan biskut? takkan nak buang gak... dulu, saya buat cucur roti dengan lebihan roti... lepas saya letak dalam blog, ade kawan saya komen - awe, ko dah kahwin, takkan letak resepi pasal cucur kot? terus angan2 saya nak berkongsi resepi padam, lebih2 lagi resepi biasa2... huhu, tak macam azree dan k.seri yg terer masak macam2, sue dan suen&matt yg suke try lauk macam2, k.hana yg pandai buat kek, just to name a few blogger...

sekarang, saya nak letak gak :p bukan berkenaan resepi biasa2 tapi lebih kepada apa nak buat jika ada makanan yang dah takmau makan tapi taknak buang, redecorate la kan, ape lagi :)

ni kek batik, 1st time saya buat kelmarin!
1st time makan time room-mate kat Taayah, Sufina bawa...
sedap giler weh, mau separuh bekas saya bedal!

2nd time makan time pergi rumah imah, UKM-mate, die buat sendiri dan saya cakap, waa tererlah ko imah...

ni saya buat sebab saya terjumpa biskut jagung yang dah masuk angin tapi taknak buang! orang buat gune biskut meri tapi saya suke2 hati gune biskut jagung! adik ipar saya cakap kawan die gune biskut Jacob, ade rasa masin2 sket :)

alhamdulillah sedap gak! buat pun senang, tak sampai 5 minit pun :) resepi saya dapat dari banyak sumber, ask je Mr.Google ;p

5 comments:

- SueN - MrS AzharI - MaMa AfnI - said...

waaa...bestnyer kek batik....nakkk!!!..dr dlu aku nk buat..tak terbuat smpi skrg....huhuhu...

anak dara papa hamzah said...

m.ngah,
pos lah kt HK 1tupperware,bkn mommy yg nk,tp neen :P

haWa said...

suen:
senang giler buat weh! aku nye aritu separuh2 sebab biskut sket je, serbuk koko je letak banyak sbb suke coklat! campak je separuh butter Buttercup dalam kuali, masukkan 1/2 tin susu pekat dan 1 cawan (raina) serbuk koko@milo lepas butter cair, masukkan biskut yg dah patah2, kacau2 terus masuk dalam bekas! nanti aku datang rumah ko nak makan gak! hahaha

k.jar:
ala haneen nak ek? nanti makNgah buat dan pos! kalo mama neen nak pun, makNgah leh buatkan gak sebab kat barang2 HK kan mahal2 hehehe :) tapi takut sampai HK dah jadi lain, nanti makNgah tunggu balik mesia ek :)

nisah said...

alah kakwe..bile nisah buat, tamo makan plak..hahaha
neen:makteh rdu gile ng neen :(

haWa said...

eh nisah, bile kamu buat? wah lagi terer ni, ku kempunan kek gula hangus nisah! leh buat? heheh